Previous slide
Next slide
Filter by price
Filtrer efter

Vi bruger genopladelige batterier hver dag; i biler, telefoner, laptops, hækkeklippere og mange andre steder. Der opfatter vi ofte de indbyggede batterier som en del af maskinen.
De løse, små batterier til alle de øvrige apparater i hjemmet bliver til gengæld ofte skiftet ud, når de løber tør. Der kan imidlertid være en del at spare ved at udbrede brugen af genopladelige batterier til flere apparater i husholdningen.
Der er nemlig også stor batterikraft i de små størrelser, og i dag er det nemt at skaffe genopladelige batterier i næsten alle formater.

nøgleord

Ampere

Funktioner

Køn

Er der genopladelige batterier i AA-størrelse?

Ja, du kan godt få genopladelige batterier i AA-størrelse. AA-batterierne er formentlig den mest udbredte batteristørrelse på markedet, for de findes i utrolig mange af de apparater, vi bruger. LR6 er en anden betegnelse for den samme størrelse. De findes naturligvis også i genopladelige udgaver, og det er nemt at finde opladere, der passer til AA-batterier. Mange engangsbatterier kan med fordel udskiftes med genopladelige AA-udgaver.

Hvordan kan man vurdere kvaliteten af et batteri?

Hvis du vil sikre dig, at du køber den rette type batteri, eller hvis du vil vurdere batterimærker i forhold til hinanden, så er der nogle udtryk, det godt kan svare sig at kende.

Forkortelsen mAh ses så godt som altid på batterier, og det er også den vigtigste, nemlig ydeevnen. Det står for milliampere hour, eller på dansk, milliampere-timer. Et AA-batteri med 2600mAh har for eksempel en god ydeevne.

NiMH eller Ni-MH er en forkortelse for nikkel-metalhydrid, og det er primært relevant for genopladelige batterier. Ni-MH-batterier beholder deres høje ydeevne længere, også under relativt høj belastning.

Spændingen bør man også altid være opmærksom på. Den måles i Volt, V, og den er vigtig, da det kan have betydning for, hvilke apparater et batteri kan anvendes i. Ni-MH-batterier er typisk med 1,2V til forskel fra alkaline-batteriernes 1,5V.

Er det godt at bruge genopladelige batterier?

Genopladelige batterier i høj kvalitet kan holde til mange opladninger, og de kan hurtigt tjene sig ind efter få gange i forhold til engangsbatterier. Det er også skånsomt for miljøet.

Genopladelige batterier har tidligere haft ry for at tabe strøm, når de ikke er i brug, men moderne batterier, der er fuldt ladet op, kan sagtens gemmes i månedsvis uden at tabe energi.

Nogle maskiner er beregnet til batterier med 1,5 volt, og mange genopladelige batterier er udgaver med 1,2 volt. Deres ydeevne, der måles i milliampere-timer, er imidlertid fuldt på højde med det, vi forventer af et nykøbt engangsbatteri. 

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.