DanishEnglish
Previous
Next
Filter by price

Automatsikringer

Automatsikringer, også kaldet MCB’er, bruges i langt størstedelen af alle el-installationer for at beskytte mod overbelastning og kortslutning. Men hvad er forskellen på de mange automatsikringer, og hvilken automatsikring har du egentlig behov for?

Her hos Batteri-Energi har vi et stærkt udvalg af automatsikringer i flere størrelser til enhver form for batteripakker, som du finder her på siden. Er du ikke helt med på, hvad en automatsikring er, så kan du læse med her og blive lidt klogere.

nøgleord

Ampere

Funktioner

Køn

Hvad er en automatsikring?

En automatsikring beskytter mod overbelastning og kortslutning. Automatsikringer fås i flere forskellige typer, også kaldet karakteristik, som er standard for alle fabrikanter. Karakteristikken angiver, hvor meget der skal til, før automatsikringen udløses:

  • B: kortslutningsudkobling ved 3-5 gange mærkestrømmen
  • C: kortslutningsudkobling ved 5-10 gange mærkestrømmen
  • D: kortslutningsudkobling ved 10-20 gange mærkestrømmen

Men hvad er så bedst til batteripakker? Mærkestrømmen er betegnelsen for den mængde strøm, som et elektrisk apparat er designet til at modtage, og hvor meget strøm det kræver at drive det. Til batteripakker anbefaler vi derfor automatsikringer af type B for maksimal sikkerhed.

Hvordan fungerer en automatsikring?

Automatsikringer fungerer på to forskellige måder. Ved overbelastning udløses sikringen ved hjælp af en termisk mekanisme, hvor et bimetal opvarmes af den for store strøm, hvilket får det til at bøje og dermed afbryde for kredsløbet. Ved kortslutning er der i stedet tale om en elektromagnetisk afbrydermekanisme, der sørger for, at sikringen kobler ud øjeblikkerligt.

 

Mangler du batterier til en batteripakke? Vi har et bredt udvalg af de populære og alsidige 18650 batterier, og søger du litium-ion batterier med større kapacitet og højere strøm, så kan vi varmt anbefale enten 21700 batterier eller 26650 batterier.

Har du spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os på (+45) 6914 2030 eller kontakt@batteri-energi.dk.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.